Logosmall
Logo
 • BINNEN 48 UUR GELEVERD
 • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
 • SNELLE KLANTENSERVICE
 • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Muizen Bestrijden

Het muizen bestrijden kan soms een kat- en muisspel lijken, deze producten werken gelukkig beter dan een kat!

Lees meer ►
Sorteren op:
SuperCat Houten muizenval FSC Hout 2st.

SuperCat Houten muizenval FSC Hout 2st.

De oude vertrouwde klassieke muizenval van hout met FSC Keurmerk. Een goedkope oplossing voor degene die voorkeur geven aan de traditionele muizenval.
€3,79
SuperCat Lokaasstift

SuperCat Lokaasstift

Vul de val snel een eenvoudig bij met de nieuwe SuperCat lokaasstiften
€5,99
SuperCat Muizenval PRO 2st.

SuperCat Muizenval PRO 2st.

Deze muizenval is de beste keus voor het standaard muizen vangen. Het 'No-Fail-vangsysteem' zorgt voor een zeer hoog vangresultaat.
€7,49
SuperCat Human Catch-Alive diervriendelijke muizenval

SuperCat Human Catch-Alive diervriendelijke muizenval

Met de Human Catch-Alive diervriendelijke Muizenval worden muizen levend gevangen. Zo kun je de dieren hun vrijheid teruggeven op een plek waar ze geen overlast veroorzaken.
€8,99
SuperCat No See No Touch Muizenval

SuperCat No See No Touch Muizenval

Deze muizenval is de beste keuze als je gruwelt van de gedachte dat je een dode muis moet vastpakken. Dankzij het slimme ontwerp hoef je nooit meer een dode muis te zien of vast te pakken.
€8,99
SuperCat KnaagdierenSTOP Staalwol

SuperCat KnaagdierenSTOP Staalwol

Knaagdieren STOP Staalwol is effectief in het voorkomen van knaagdierenoverlast. Door het gebruik van Staalwol vinden knaagdieren hun weg niet meer naar binnen. Met deze rol van 5cm x 50cm heb je doorgaans genoeg om scheuren en gaten op te vullen!
€11,99
MultiCatch Muizenval
Sale -30%

MultiCatch Muizenval

Met de MultiCatch Muizenval worden muizen levend gevangen. Zo kun je de dieren hun vrijheid teruggeven op een plek waar ze geen overlast veroorzaken.
€24,95 €17,50
SuperCat Bluetooth vangdetector

SuperCat Bluetooth vangdetector

Bluetooth vangdetector voor de SuperCat muizen- en rattenvallen van Swissinno. Krijg automatisch een melding via de app op je telefoon wanneer de val is afgegaan.
€19,99
Swissinno Ultrasonische Knaagdierenverjager op batterijen

Swissinno Ultrasonische Knaagdierenverjager op batterijen

Een ultrasonische knaagdierenverjager op batterijen van Swissinno zorgt er voor dat knaagdieren uit huis verdreven worden. Dankzij de batterijen en met een bereik van 20m2 is deze ultrasonische verjager uitermate mobiel
€49,99
Swissinno Ultrasonische Knaagdierenverjager

Swissinno Ultrasonische Knaagdierenverjager

De ultrasonische knaagdierenverjager met een bereik van 30m2 van Swissinno zorgt er voor dat knaagdieren uit huis verdreven worden. De meest eenvoudige manier om van alle knaagdieren af te komen!
€69,99
Pro Unit
Sale -8%

Pro Unit

Heb je last van ongedierte zoals ratten, muizen, kakkerlakken of zilvervisjes? Dan is de Plug In Pest Free Pro Unit precies wat jij nodig hebt! De Plug In Pest Free Pro Unit is speciaal ontworpen voor een oppervlak van 50m² tot maximaal 375m².
€299,95 €275,00

Muizen bestrijden en verjagen op alle mogelijke manieren

Word je ook zo gek van die muizenkeutels in huis, het getippel op de zolder of aangevreten voedsel? Wij hebben het grootste assortiment producten tegen muizen?

Wij hebben het grootste assortiment producten tegen muizen:

 • Muizenklemmen
 • Muizenvallen
 • Ultrasone en elektrische muizenverjagers

De uitdagingen van een muizenplaag

Muizen, bekend om hun snelle voortplanting en hun vermogen om zich in huizen te nestelen, kunnen snel een plaag worden. Ze brengen gezondheidsrisico's met zich mee door ziekteverwekkers te verspreiden via uitwerpselen en urine en veroorzaken schade aan eigendommen door te knagen aan kabels, isolatie en bouwmaterialen. Daarom is het essentieel om snel en effectief maatregelen te nemen om muizen te verjagen uit je leefruimte en plagen te voorkomen.

 

Muizen bestrijding voor veiligheid en gemoedsrust

Het beheren van muizenpopulaties en het voorkomen van plagen is niet alleen essentieel voor de veiligheid en gezondheid van je huis, maar ook voor je gemoedsrust. Gelukkig zijn er verschillende methoden beschikbaar voor het muizen verjagen en bestrijden, zodat je proactief kunt handelen tegen deze potentiële overlast.

 

Verschillende opties van muizen bestrijden

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van het muizenprobleem af, dus wil je de muizen bestrijden. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? Er zijn tal van producten verkrijgbaar voor het muizen bestrijden. Zo kun je bijvoorbeeld een muis vangen, maar je kunt er ook voor kiezen om muizen te verjagen. Hieronder staan de verschillende mogelijkheden van bestrijding op een rij.

 

Muizen vangen

De muizenklem

Om zeker te weten dat je definitief van de muis wordt verlost, kun je de muis vangen met een muizenklem. Helaas is dit niet de meest diervriendelijke oplossing, maar wel een hele effectieve. Bij de lichtste aanraking klapt de klem dicht en wordt de muis direct gedood. Zo voorkom je onnodig lijden.

Het is aan te raden om meerdere muizenklemmen te plaatsen op de route van de muis. Dit is eigenlijk altijd langs muren. Een muis zal nooit zomaar een open ruimte doorkruisen.

Melkbusshop: Muizen bestrijden met een muizenklem.

Een muizenklem plaatsen

Zorg dat je de muizenklem plaatst volgens de instructies. De klassieke houten klem kan worden opgespannen. Bij de verder ontwikkelde SuperCat klem van Swissinno duwt u de hendel naar beneden en verwijdert u de rode beschermkap van het aas. Let op: De muizenklem zal niet automatisch vergrendelen als de beschermkap niet is verwijderd.

Plaats de muizenklem bij een muur met het open uiteinde zijdelings tegen de muur. Wanneer de klem is afgegaan en de muis is gevangen, druk je de hendel weer naar beneden waardoor de klem zich opent. Zonder de muis aan te raken, kun je de klem legen. Controleer het aas en plaats de muizenklem opnieuw.

Voordelen van de muizenklem

 • Meest efficiënte manier muizenbestrijding
 • Geen kans op terugkeer van de muis
 • Muizenklemmen zijn relatief goedkoop en herbruikbaar

Nadelen van de muizenklem

 • De muizenklem is niet diervriendelijk
 • Andere muizen kunnen hun intrek nemen

★★★★★
muisklem werkt simpel en effectief!

Mooi, snel geleverd en simpel in gebruik. Voelt kwalitatief goed aan. Inmiddels is de eerste muis al gevangen.

-Rob J.-

 

De muizenval

Er zijn diervriendelijke manieren van muizen bestrijden. Het vangen van een muis is daar een voorbeeld van. De muis wordt niet gedood, maar gevangengenomen. Wanneer de val is afgegaan en de muis gevangen zit, kunt u de muis elders vrijlaten. Houdt er wel rekening mee dat een muizenval om de paar uur gecheckt moet worden. Wanneer muizen te lang gevangen zitten en stressvolle situaties krijgen te verduren, kunnen zij in shock raken en alsnog overlijden.

Melkbusshop: Diervriendelijke muizenval.

Een muizenval plaatsen

Muizenvallen zijn zeer eenvoudig te plaatsen en vaak direct klaar voor gebruik. Net als een muizenklem is het verstandig de val langs een muur te zetten. Wanneer een muis in de val is gelopen, zal de val dichtklappen en zit de muis opgesloten. Controleer daarom elke 3-4 uur de muizenval.

De muis vrijlaten

Indien mogelijk, zet de muis circa 1.5 km vanaf de vanglocatie uit. Bij voorkeur in een bosrijk gebied om er zeker van te zijn dat de muis niet nog een keer overlast zal veroorzaken. Daarna kun je de val opnieuw opzetten om de volgende muis te vangen!

Voordelen van de muizenval

 • Diervriendelijk
 • Gebruiksvriendelijk
 • Doeltreffend en effectief bij een muizenplaag
 • Veelvuldig opnieuw te gebruiken
 • Geen giftige stoffen

Nadelen van muizenval

 • Er moet een paar keer per dag gekeken worden of er een muis is gevangen
 • Je kunt vaak maar één muis tegelijk vangen.

 

Ervaring van een muizenval gebruiker:

★★★★
Eindelijk een diervriendelijke manier om muizen te vangen!

Wij zijn echte dierenvrienden, dus willen we de muizen echt niet doden. Muizen verjagen op een diervriendelijke manier is meer ons ding. Helaas werd de overlast groter en groter. Bestrijding van muizen stond bovenaan onze to do list. Een aantal van deze handige muizenvallen bleek de oplossing, we hebben er direct 4 aangeschaft incl. bluetooth vangdetector. Binnen 2 dagen had iedere muizenval in elk geval één muis! Dankzij de bluetooth detector konden we de beestjes snel vrijlaten in de natuur.

-Brenda W.-

 

Muizen verjagen

In plaats van de muizen vangen met een val of klem kun je ook muizen verjagen. Muizen verjagen is zowel een diervriendelijke als milieuvriendelijke manier van muizen bestrijden.

De ultrasonische muizenverjager

Het gebruik van ultrasoon geluid om muizen te verjagen is een eenvoudige manier om van muizenoverlast af te komen. Een hoogfrequent ultrasoon geluid is een diervriendelijke oplossing die continu gebruikt kan worden. Het geluid is niet hoorbaar voor mensen en ook huisdieren ondervinden er geen overlast van. Knaagdieren, zoals muizen, vinden het geluid doorgaans vreselijk irritant en zullen dan ook snel vluchten. Deze ultrasoonverjagers zijn verkrijgbaar op batterijen en op netstroom.

Voordelen ultrasoon muizen verjagen

 • Het apparaat is simpel in gebruik
 • Diervriendelijke manier van muizen bestrijden
 • Onschadelijk voor mensen
 • Werkt zodra je het apparaat aan zet

Nadelen ultrasoon muizen verjagen

 • Een ultrasone muizen verjager geeft nooit 100% garantie

De elektromagnetische muizenverjager

Naast ultrasone verjagers bestaat er ook een elektromagnetische muizenverjager. Het grote verschil tussen beide is dat een ultrasoonverjager zeer effectief is wanneer de muis zich in een directe zichtlijn met de verjager bevindt en de ultrasone golven dus absorbeert. Het kan echter minder effectief zijn wanneer de golven worden geblokkeerd door bijvoorbeeld een kast. 

Een effectieve werking 

Daarentegen creëren elektromagnetische verjagers een verandering in het elektromagnetisch veld dat al aanwezig is in huizen en gebouwen. Door een spoel te schakelen over de nuldraad en fasedraad, verkrijgt men kortstondige pulsen die het aanwezig elektromagnetische veld molulerend verandert. Dit heeft een negatieve invloed op het metabolisme van knaagdieren en ongedierte, terwijl het ongevaarlijk is voor mensen, huisdieren, elektrische apparaten, alarmsystemen of het elektriciteitsnet.

Voordelen elektromagnetisch muizen verjagen

 • Het apparaat is simpel in gebruik
 • Diervriendelijke manier van muizen bestrijden
 • Onschadelijk voor mensen
 • Gegarandeerd zeer effectief

Nadelen elektromagnetisch muizen verjagen

 • Duur in aanschaf

 

Ervaring van een muizenverjager gebruiker:

★★★★
De muizenverjager werkte direct!

Ik heb nog nooit zoiets makkelijks gezien voor muizenverjagen! Enkel een kwestie van stekker in het stopcontact en hoppa, de muizenverjager werkt. We hebben er nu één op zolder en één in de kelder staan en de overlast is weg!

-Rolf L.-

 

Veelgestelde vragen over muizen bestrijden

Gaan muizen vanzelf weer weg?

Muizen gaan meestal niet uit zichzelf weg! Zolang er voedsel te vinden is, zullen ze een warme en veilige plek voor zichzelf creëren om te nestelen. Zonder het gebruik van bestrijdingsmiddelen, kunnen muizen zich snel voortplanten en zullen dan voor veel overlast zorgen.

Wat is de beste manier om muizen te bestrijden?

De beste manier om muizen te bestrijden is afhankelijk van de situatie. Muizen kun je bijvoorbeeld vangen door het gebruik van een muizenval of verjagen met een ultrasonische muizenverjager. Daarnaast kun je ook preventieve maatregelen nemen.

Wat doe je in een muizenval?

In een val doe je meestal een lokmiddel dat muizen aantrekt, zoals een stukje kaas, pindakaas, noten, een klein stukje spek, of een lokaasstift. Het lokmiddel wordt in de muizenval geplaatst om de muis naar de val te lokken.