Logosmall
Logo
 • BINNEN 48 UUR GELEVERD
 • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
 • SNELLE KLANTENSERVICE
 • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Woelmuizen Bestrijden

Heb je overlast van woelmuizen in je tuin? Niet alleen met spek vangt men muizen. Met de producten van Wezan kun je op zeer voordelige en effectieve wijze woelmuizen bestrijden.

Lees meer ►
Sorteren op:

Wat te doen tegen woelmuizen in de tuin?

Woelmuizen in de tuin, daar zit niemand op te wachten. Wil je woelmuizen bestrijden, dan moet je ervan uitgaan dat het een hele klus kan zijn om van deze toch wel schattig uitziende diertjes af te komen. Maar hoe kom je dan van je woelmuis probleem af? Bij Wezan vind je middelen om ze te vangen, verjagen of bestrijden.

Bij Wezan maak je direct gebruik van de volgende voordelen:

 • Uitgebreid assortiment;
 • Top Kwaliteit;
 • Voordelig; 
 • Snel geleverd

Hoe herken je of je last hebt van een woelmuis in het gazon

Het hebben van gaten in de tuin kan wijzen op diverse dieren. Heb je nou last van een mol of woelmuis? Heb je last van een mol, dan herken je dat aan de molshopen. Een woelmuis heeft ook gangen, maar graven gaten in de tuin. Daarbij eten woelmuizen de wortels van planten op, waardoor planten lijken uit te drogen. Zodra je weet welk soort dier zich in jouw gazon bevindt, kun je gepaste stappen zetten om deze te verjagen, vangen of bestrijden.

De woelmuisklem

Een woelmuis bestrijden met een woelmuisklem is een rigoureuze manier om van woelmuizen in je tuin af te komen. Met deze klem wordt de woelmuis gevangen en gedood. Er zijn verschillende soorten klemmen.

Het plaatsen van een woelmuisklem

Een woelmuis vangen met een klem is de meest effectieve manier van woelmuis bestrijden, maar zeker niet de eenvoudigste. Het goed afstellen van de klem vraagt om enige kennis en ervaring. Een niet goed afgestelde klem kan de woelmuis een onnodige lijdensweg bezorgen.

De woelmuisklem kun je het beste in een veel belopen gang plaatsen. Als je voorzichtig met je vinger een gaatje in de zandhoop maakt, kun je voelen in welke richting de gang loopt. Je graaft de gang voorzichtig open en zet de klem in de gang. Pas op voor je vingers!

Om de klem succesvol te plaatsen, denk dan om de volgende punten:
Het is belangrijk om de gang weer af te dekken na het plaatsen van de woelmuisklem. Lichtinval kan de woelmuis de indruk geven dat er iets niet pluis is. Let er op dat er geen mensengeur op de klem komt, de woelmuis zal dan onraad ruiken en de klem ontlopen. Het beste is om tijdens het plaatsen van de klem tuinhandschoenen te dragen. Heb je echter geen handschoenen dan kun je je handen goed inwrijven met aarde.

Voordelen van een woelmuisklem

 • De woelmuisklem is zeer effectief bij woelmuizen bestrijden. Dezelfde woelmuis komt nooit meer terug in je tuin.
 • De klem is een goedkope manier van woelmuis bestrijden.
 • Het is milieuvriendelijk.

Nadelen van een woelmuisklem

 • Woelmuizen vangen met een klem is dieronvriendelijk.
 • Het vraagt de nodige kennis en ervaring.
 • Het is een tijdrovende klus, omdat er vaak een hele familie woelmuizen in de tuin zit.

De woelmuizenval

Woelmuizen bestrijden kan ook door middel van het vangen met een woelmuizenval. Deze diervriendelijke vangkoker vangt de woelmuis levend. De kunststof val, die aan twee kanten voorzien is van een deurtje dat achter de woelmuis dichtklapt, heeft aan de bovenzijde 2 kijkgaten. Hierdoor kun je duidelijk zien of er een woelmuis gevangen is.

De woelmuis kun je op een andere plek in de natuur zijn vrijheid teruggeven. Bestrijding van woelmuizen door ze te vangen vergt veel tijd en energie. Meestal blijft het niet bij één woelmuis vangen en elders vrijlaten, maar vaak een hele kolonie.

Het plaatsen van een woelmuisval

Een woelmuizenval plaatsen is een stuk simpeler dan het plaatsen van een woelmuisklem. Je hebt er geen speciale kennis voor nodig om de val in de gang te zetten. Je zoekt een drukbezochte gang op, maakt de gang van bovenaf open en legt de koker in de gang. Zorg dat de kijkgaten naar boven gericht zijn. Dek de vangkoker tot slot af met een stoeptegel of graspol. En dan is het wachten totdat er een woelmuis de val is ingelopen.

Belangrijk is wel om de val regelmatig te controleren. Doe je dit niet, dan kan de woelmuis, die in de val geen kant meer op kan, alsnog dood gaan aan stress, uitdroging of honger. Dit zou toch zonde zijn, want daar doe je het niet voor. Je wilt alleen maar de woelmuis uit je tuin verwijderen en niet doden.

Voordelen van een woelmuisval

 • Deze manier van woelmuizen bestrijden is erg diervriendelijk.
 • Relatief goedkope wijze van bestrijding van woelmuizen.
 • De woelmuis vangkoker is een duurzaam product.
 • Woelmuizen vangen met een val is een effectieve manier van woelmuis bestrijding.

Nadelen van een woelmuisval

 • Bestrijding van woelmuis met een vangkoker vraagt om een regelmatige check.
 • Is het een groot nest, dan ben je wel even bezig om alle woelmuizen te verwijderen.

Ultrasone woelmuis verjager

Een woelmuis hoef je niet persé te vangen, je kunt hem (en zijn familie) ook verjagen. Een goede manier om woelmuizen te verjagen is met een ultrasone woelmuis verjager. Dit is een apparaat dat geluidsgolven uitzendt die tot diep in de bodem doordringen. Door deze trillingen wordt het zenuwstelsel van de woelmuis (tijdelijk) aangetast. Hierdoor worden gedragsgewoonten en de communicatie zodanig verstoord, dat de dieren uiteindelijk niet meer normaal kunnen functioneren. Dit geeft de woelmuizen een onveilig gevoel en reden genoeg om zich terug te trekken.

Het plaatsen van een ultrasone verjager

De woelmuis verjagen met een ultrasone woelmuis verjager is wel de eenvoudigste manier van bestrijden. Het kost maar een paar seconden om het apparaat te plaatsen. De ultrasone verjager kan gewoon op een willekeurige plek in de tuin in de grond gestoken worden. Voor het beste resultaat, zo dicht mogelijk bij de plek waar de woelmuizen het actiefst zijn.

De eerste dagen na plaatsing van de woelmuis verjager, kan de activiteit toenemen. Dit is te wijten aan het vluchtgedrag. Na een dag of 4 moet dit weer minder worden en zullen de woelmuizen zich terugtrekken. Er zullen steeds minder nieuwe woelmuis gangen en -gaten ontstaan. Zo kun je precies zien hoever de woelmuizen zich hebben teruggetrokken uit je tuin. Is de activiteit niet voldoende afgenomen? Verplaats dan de ultrasone woelmuis verjager naar de plek waar de dieren de meeste activiteiten vertonen.

Woelmuizen bestrijden met geluid vraagt een geduld. Houd er rekening mee dat het 14 dagen kan duren om je tuin vrij te hebben van deze onruststokers

Voordelen van de ultrasone woelmuis verjager

 • Het is de eenvoudigste manier van het woelmuizen bestrijden.
 • Dier- en milieuvriendelijke manier.
 • Effectief.

Nadelen van de ultrasone woelmuis verjager

 • Een duurdere oplossing.
 • Het resultaat kan wat langer duren.
 • Bij een grote tuin zijn mogelijk meerdere apparaten nodig.

Carbid woelmuizen

Ook carbid kan gebruikt worden bij het verjagen van woelmuizen. Carbid werkt door middel van gas. Carbid reageert met water, er komt dan een soort gas vrij dat sterk geurt. Strooi wat carbid bij de opening van een gang en voeg water toe. Vervolgens maak je de opening dicht. De woelmuizen zullen deze geur willen ontvluchten, als ze dit niet doen zullen ze verstikt worden door het gas. Omdat de woelmuizen gangen smal zijn, kan het beste grind carbid gebruikt worden.


Voordelen van woelmuizen carbid

 • Eenvoudig in gebruik
 • Kleine hoeveelheid nodig
 • 4 jaar te bewaren, dus meerdere jaren te gebruiken

Nadelen van carbid woelmuizen

 • De woelmuis vertrekt uit deze gangen, maar waarheen ze gaan is onbekend