Logosmall
Logo
 • BINNEN 48 UUR GELEVERD
 • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
 • SNELLE KLANTENSERVICE
 • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Carbid

Opzoek naar dè perfecte carbid knal? Het Klasse A carbid blaast je omver! Weet je niet precies welk carbid je moet kopen? Lees dan ons informatie:

Product informatie ►

Lees meer ►
Sorteren op:

Carbid kopen

De uitdaging van carbidschieten is om een zo hard mogelijke, oorverdovende knal te produceren. Dit hangt af van welk soort carbid je koopt en het materiaal dat je gebruikt. 

De grootste brokken gaan het langste mee. Wezan levert gegarandeerd de hoogste kwaliteit melkbussen carbid. Keer op keer de hardste knal, dat wil jij toch ook? Dat is precies wat ons carbid doet. Kortom Wezan is hét voordeligste adres voor professioneel melkbussen carbid kopen. Zowel voor particulier gebruik, alsmede grootschalig, bestel NU rechtstreeks bij de groothandel.

63% kiest voor de 10 kilo voordeel verpakking carbid >>>

Carbid Klasse A Keurmerk Wezan.nl

Klasse A Kwaliteit

✓ Gecertificeerde gasafgifte met een minimum van 309 L/Kg
✓ Vrij van chemische verontreinigingen (milieuvriendelijk)
✓ Zeer grote brokken (50/80)
✓ Minimaal 4 jaar (vochtvrij) houdbaar

Let op: Er zijn meerdere aanbieders actief die stunten met prijzen onder de norm van Klasse A, terwijl dit chemisch restafval betreft en zeker niet de knal geeft die je verwacht. Vraag daarom altijd naar de totstandkoming van het keurmerk bij carbid kopen.

Wij leveren uitsluitend TOP kwaliteit Klasse A melkbussen carbid. Dit houdt in dat we continu op zoek zijn naar carbid met de hoogste gasafgifte (minimaal 309 liter acytileengas per kilo), de grootste brokken en de langste houdbaarheid. Naast deze punten moet het een molaire massa van 64,099 g/mol hebben en voorzien zijn van het UN-nummer 1402. Carbid valt onder gevarenklasse 4.3 (Stoffen die in contact met water, brandbare gassen ontwikkelen). Alleen wanneer het aan al deze selectie punten voldoet, krijgt het ons Klasse A Kwaliteit keurmerk. Met carbid van Wezan ben je dus altijd verzekerd van absolute TOP kwaliteit!

Carbid online bestellen

Ondertussen ben je vast wel overtuigd van de kwaliteit van ons melkbussen carbid. Weet je wat nog mooier is? Je kan gewoon het hele jaar, met 1 druk op de knop, online carbid kopen. Je kan zoveel bestellen als je wilt en het wordt gewoon bij je thuis afgeleverd. In een speciale hersluitbare, luchtdichte verpakking gaat je bestelling op transport. Het wordt via speciaal ADR transport verzonden. Dit zie je absoluut niet bij elke shop. Bij de meeste aanbieders, kun je alleen de laatste maanden van het jaar carbid bestellen en moet je het nog zelf ophalen ook. Ook voor carbidballen kun je bij ons terecht. 

De laagste prijs garantie, stop maar met zoeken!

Naast de beste kwaliteit, hebben wij ook nog eens een laagste prijs garantie. Kun je ergens anders dezelfde kwaliteit carbid kopen tegen een nog lagere prijs, stuur ons dan even een berichtje. Dan kijken we wat we voor je kunnen doen als groothandel.

De grootste brokken carbid kopen

De hardste knallen komen uit de grootste brokken tijdens carbid schieten. Met extra grote brokken kun je meerdere malen schieten. Daarom krijg je bij ons alleen de grootste brokken melkbussen carbid. Hierdoor hoef je niet zo vaak nieuwe carbidbrokken in je melkbus te gooien. Klop simpelweg het losse, witte residu van je gebruikte brokken en ga voor een tweede ronde. Hoe groter de brokken, hoe vaker je ze kunt hergebruiken.

Professioneel carbid voor een mega harde knal

Omdat ons carbid 100% puur is en voldoet aan onze zeer strenge kwaliteitseisen, knalt dit gegarandeerd het hardst. Onze specialisten testen het met veel plezier steekproefsgewijs. De hardste knal wordt namelijk voor een groot deel bepaald door de kwaliteit. Met het Klasse A carbid van Wezan heb je alvast een stap voor op de rest. Om écht de hardste knal te krijgen, heb je de juiste verhouding carbid, water en wachttijd tot ontsteking nodig. Het vinden van de juiste verhoudingen is juist de sport van het carbidschieten. Een kwestie van uitproberen dus. Jij wilt je vrienden toch ook de hardste knal laten horen? Straks zullen we je een stukje op weg helpen naar de hardste knal.

Carbid voor beginners

Is carbidschieten helemaal nieuw voor je? Probeer het dan eerst eens in het klein. De startset is een prachtig product om voordelig kennis te maken met het carbidschieten. De set bestaat uit 2 blikken van 5 liter met deksel. Je ontvangt 0,5 kilo mini carbid bij de startset. Dit is genoeg om zo’n 30 keer mee te knallen. Mini carbid zijn kleinere brokjes dan melkbus carbid. In de bijgeleverde handleiding kun je duidelijk lezen hoe het in zijn werk gaat. De startset mag je gewoon in de tuin gebruiken. Net als bij het echte carbidschieten, is het natuurlijk wel heel belangrijk dat je de veiligheidsregels in acht neemt. Ook met de startset is het een kwestie van uitproberen wat de juiste verhoudingen zijn voor de hardste knal. 

Wat ben jij?

►A: Ervaren in carbidschieten. ►B: Onervaren in carbidschieten.


-------------- Carbid informatie --------------

Hoeveel carbid kopen voor een hele dag carbidschieten?

 • 5kg voor een middag carbid schieten.
 • 10kg voor een hele dag flink knallen.
 • 25kg als je met 2 vrienden gaat carbidschieten.
 • 100kg als je met 8 vrienden gaat carbidschieten.

Kan ik carbid bewaren?

Carbid is prima een aantal jaren te bewaren mits je onderstaande punten navolgt:

 • Bewaar het carbid in een stevig afsluitbaar blik (standaard meegeleverd).
 • Zet de emmer niet op de grond in verband met vochtigheid.
 • Vermijd vochtige omgevingen zoals kelders etc.

Hoe moet ik carbid gebruiken?

We gaan uit van de standaard 30 liter carbidbus:

 1. Plaats een paar carbidbrokken (ongeveer 200 gram) in de melkbus of carbidbus.
 2. Voeg een beetje water toe (ongeveer 60ml.)
  Gebruik niet te veel water, dan heb je te veel gas en krijg je geen harde knal. Hierdoor kun je ook de carbid brokken minder vaak gebruiken.
 3. Sluit de melkbus af met een bal, deksel of stuk plastic.
 4. Wacht ongeveer 45 seconden.
  Door het water ontstaat er een chemische reactie in de melkbus waarbij acetyleen vrijkomt. Dit is een zeer explosief gas!
 5. Ontsteek het explosieve mengsel van acetyleengas en zuurstof.
  Het ontsteken van dit carbid gas, veroorzaakt met het carbidschieten een oorverdovende knal.

Meer info? De stappen staan uitgebeeld in de Handleiding carbid schieten >>>

Wat is Carbid precies?

Carbid oftewel Calciumcarbide is geen kant en klaar product zoals je misschien dacht. Calcium carbide wordt gemaakt door koolstof en calciumoxide in lagen op hoge temperatuur, in een elektrische oven te laten versmelten. Het is per toeval ontdekt door een Canadese uitvinder die eigenlijk aluminium wilde maken. Na afkoeling van het product ontstaat het steenachtige materiaal calciumcarbide.

Wij kennen het voornamelijk van het carbid schieten maar het werd voor veel meer doeleinden toegepast. Zo werd het bijvoorbeeld gebruikt in carbidlampen maar ook voor autogeen lassen.

Men heeft soms nog al moeite met de wijze waarop het woord carbid geschreven zou moeten worden. Je komt het online in veel verschillende varianten tegen. Zo wordt het wel geschreven als carbit of carbiet. Maar je komt het af en toe ook tegen als karbiet en karbid. De schrijfwijze "karbiet" wordt nog verbazingwekkend vaak gebruikt. Natuurlijk is de correcte schrijfwijze carbid

Review

✓ Hoogste kwaliteit ✓ Laagste prijs ✓ Hardste Knal ✓ Grote Brokken ✓ Snelle levering

Wezan Carbid Kopen Review

"Jaren lang haalde ik mijn carbid bij een winkel in ons dorp, maar ik kreeg nooit de perfecte knal. Achteraf bleek dat het al 5 jaar in de schuur lag bij de betreffende winkel en al zijn kracht al verloren was. Dat wil ik nooit weer! Toen kwam ik het carbid van Wezan tegen. De verwachtingen waren hoog, maar zo'n harde knal had ik echt niet verwacht. Wat een top kwaliteit! Voor minder doe ik het niet meer!"
- A. Molenhuis -