Logosmall
Logo
  • BINNEN 48 UUR GELEVERD
  • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
  • SNELLE KLANTENSERVICE
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Zinken bloempot

Een populair item voor in de tuin, de zinken bloempot. Het staat erg modern, stoer, maar heeft ook een landelijk karakter.

Lees meer ►
Sorteren op:

Met bloempotten kun je de tuin, maar ook je huis naar hartenlust versieren. Het kleedt de ruimtes mooi aan. Ideaal om planten compact te houden, wanneer je weinig ruimte hebt en planten in bloempotten zijn eenvoudig te onderhouden.

Wat zijn de voordelen van een bloempot van zink?

Bloempotten die gemaakt zijn van zink hebben diverse voordelen. Zo is zink een erg duurzaam materiaal. Het is bestand tegen diverse weersomstandigheden. Een zinken bloempot heeft daarbij minder onderhoud nodig dan een terracotta of aardewerken pot.

Aardewerken bloempotten zuigen het water op. Dit betekent dat er vaker water gegeven moet worden. Zink heeft dit karakter niet. Het houdt het water bij de plant. Daarnaast zijn de bloempotten makkelijk te verplaatsen, doordat ze lichter van gewicht zijn.

Heeft zink ook nadelen?

We hebben de voordelen al besproken, maar elk product heeft natuurlijk ook nadelen. Zink dus ook. Een nadeel is dat het een goede warmtegeleider is. Zo zal de aarde in de pot sneller opwarmen of afkoelen. Denk er dus goed aan welke plant in de pot gestopt wordt en waar je deze neerzet.

Dat zink water vasthoudt is een voordeel, omdat je minder vaak water hoeft te geven, maar het is ook een nadeel. Het overtollige water kan namelijk niet goed wegkomen. Zink is erg duurzaam, maar heeft ook een hoger prijskaartje dan aardewerken potten.