Logosmall
Logo
  • BINNEN 48 UUR GELEVERD
  • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
  • SNELLE KLANTENSERVICE
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Mollen bestrijden

Mollen bestrijden kan met de producten van Wezan. Bekijk snel ons ruime assortiment.

Lees meer ►
Sorteren op:

Wat te doen tegen mollen?

Herken jij jezelf in dit scenario? Ben je helemaal in je nopjes met je prachtige tuin en dan gebeurt er dit: Je stapt ‘s morgens uit je bed en kijkt uit het raam naar jouw prachtig onderhouden tuin. Maar dan krijg je de schrik van je leven. Je mooie gazon is een slagveld van molshopen die als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Je hebt mollen in de tuin! Tijd voor mollen bestrijden!

Groot assortiment mollen bestrijding

Hoe kom je van een mollenplaag in je tuin af? Mollenbestrijding kan op veel verschillende manieren en ze zijn stuk voor stuk effectief. Eén ding is zeker, na een mollenbestrijding zul je niet langer mollen in de tuin aantreffen. Mollen bestrijden kun je eenvoudig zelf doen met de producten van Wezan.

Bestel mollen bestrijding bij Wezan en maak gebruik van de volgende voordelen:

✓ Binnen 48 uur geleverd;
✓ 14 dagen bedenktijd;
✓ Snelle klantenservice en;
✓ Altijd persoonlijk advies!

Een mol bestrijden kan soms wel vragen om een lange adem, maar de aanhouder wint altijd! Uiteindelijk verlaat de mol hoe dan ook je tuin. Bekijk ook ons assortiment met mollen carbid

Diervriendelijk mollen vangen

Je kunt op verschillende manieren mollen verjagen. Bij de diervriendelijke manier wordt de mol levend gevangen en elders weer vrijgelaten. Bij Wezan vind je verschillende producten die op een diervriendelijke wijze mollen weghoud uit je tuin.

Mollen vangen met een mollenval

Een andere manier van bestrijding van mollen in je tuin is de mol vangen in een mollenval. De mollenval is een diervriendelijk manier van mollen bestrijden. Je kunt heel simpel checken of er een mol in de mollenkoker zit, want de koker is voorzien van speciale controle gleuven, die aan de bovenkant van de mollenval zijn aangebracht.

De mollenkoker is tegenwoordig vervaardigd van kunststof. Aan beiden kanten van de koker zit een klepje, waardoor de mol zo naar binnenloopt. Dit klepje sluit automatisch achter de mol en wat de mol ook zal proberen, ontsnappen kan hij niet. Het ideale aan de mollenkoker is dat de mol van beiden kanten de val kan betreden.

Als je de mol in leven wilt houden, dan is het noodzakelijk dat je om de drie uur de mollenval controleert op de aanwezigheid van een mol. Misschien lijkt dat kort, maar een mol kan door de stress de dood vinden en dat is iets waar je natuurlijk niet op zit te wachten bij diervriendelijk mollen bestrijden. De mol vrijlaten doe je natuurlijk op een plek die flink ver verwijderd is van je huis, want je wil diezelfde mol natuurlijk niet terugzien.

Let op: Als je de mol bevrijdt uit de mollenval doe dit dan altijd met handschoenen aan. Een mol heeft behoorlijk scherpe tanden en zal zodra je hem beetpakt er alles aan doen om je te bijten. De wondjes die gemaakt worden zijn dan gelijk geïnfecteerd, want aan de tanden van de mol zitten heel wat bacteriën.

Voordelen van een mollenval:

✓ Mollen bestrijden door het gebruik van een mollenval is een diervriendelijke manier
✓ Een mollenval is simpel te bedienen
✓ De mollenval is herbruikbaar; je kunt dus alle mollen in de tuin met dezelfde val vangen
✓ De mol bestrijden met behulp van een mollenval werkt zeer doeltreffend
✓ Mollenbestrijding met een mollenval is een goedkoop

Middelen mollen vangen kopen >>>

Ultrasone mollenverjager

Mollen hebben een heel sterk ontwikkeld gehoor waardoor hoge en harde geluiden storend zijn voor de mol. Hoge tonen verstoren namelijk de onderlinge communicatie. Om tegen mollen in te gaan en ze helemaal horendol te maken, kun je mollen verjagen met geluid.

Er zijn speciale apparaatjes ontwikkeld, zoals de ultrasone mollenverjager, voor mollen bestrijden in je tuin. Dit is een diervriendelijke manier van mollen bestrijding. Mollen bestrijden door middel van geluid en trillingen is de meeste eenvoudige manier. Je kunt de ultrasone mollenverjager op een willekeurige plek in je tuin zetten. Je hoeft dus niet op zoek naar een veelgebruikte gang.

Het complexe geluid dat voortgebracht wordt, geeft trillingen af die tot diep in de grond gevoeld worden. De combinatie van geluid en trillingen zal de mol op de zenuwen werken en de mol zal zich steeds verder terugtrekken en uiteindelijk je tuin verlaten. Dit proces kan alleen wel wat tijd in beslag nemen. Ga er maar vanuit dat het zeker twee weken duurt voordat je volledig van de mollen verlost bent.

Voordelen van een ultrasone mollenverjager:

✓ De ultrasone mollenverjager is eenvoudig te gebruiken
✓ Deze manier van mollen bestrijden is diervriendelijk, maar ook milieuvriendelijk
✓ Je hebt geen mollen voedingssupplementen nodig om de mol te lokken
✓ De mol verlaat uit zichzelf je tuin

Middelen mollen verjagen kopen >>>

Mollen bestrijden met een mollenklem

Een zeer doeltreffend middel tegen mollen in je tuin is de mollenklem. Als je er voor kiest om de mollenklem te gebruiken, dan weet je zeker dat dezelfde mol nooit meer je tuin zal betreden. Mollen vangen met een mollenklem is een niet diervriendelijke manier van mollen bestrijden en doodt de mol.

Voordelen van een mollenklem:

✓ Mollen bestrijding met een mollenklem is doeltreffend
✓ Een mol bestrijden met een mollenklem is een goedkope manier
✓ De vangkans wordt vergroot door het gebruik van een mollen voedingssupplement

Nadelen van een mollenklem:

✓ Mollenbestrijding met behulp van een mollenklem is dieronvriendelijk
✓ Mollen bestrijden met een mollenklem vraagt de nodige kennis
✓ Andere mollen kunnen het territorium van de gedode mol overnemen

Contact

Advies nodig over mollen bestrijden? Neem gerust contact met ons op, onze deskundige klantenservice helpt je graag verder. Bekijk ook onze andere ongediertebestrijdingsmiddelen. Vragen? Misschien wordt jouw vraag in onze FAQ beantwoord.

Wat zijn molen en waarom kunnen ze een probleem zijn?

Molen zijn kleine graafdieren die schade kunnen veroorzaken aan gazons en tuinen door tunnels en hoopjes aarde te creëren. Ze zijn een probleem omdat hun graafwerk wortels van planten kan beschadigen en de groei en het uiterlijk van gazons kan verstoren.

Hoe kan ik weten of ik een mol probleem heb?

Tekenen van een mol probleem zijn opgehoopte, oneffen secties van het gazon of de tuin, tunnels of gaten in de grond en hoopjes aarde.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »