Logosmall
Logo
  • BINNEN 48 UUR GELEVERD
  • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
  • SNELLE KLANTENSERVICE
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Mini Carbid (Mollen Carbid)

Sorteren op:

Mini Carbid

Mini Carbid zijn brokjes carbid met een grootte van 15mm tot 25mm. Mini Carbid wordt gebruikt voor allerlei toepassingen waar het normale carbid te groot voor is. Bijvoorbeeld voor carbidschieten met de Startset Carbidschieten.

Mini Carbid wordt ook wel Mollen Carbid genoemd. De kleine brokgrootte maakt het namelijk ideaal om met carbid mollen te bestrijden. Mollen bestrijden met carbid wordt al tientallen jaren toegepast door boeren en hoveniers.

In Duitsland is carbid tegen mollen een populair product en je kunt er in veel winkels dan ook gewoon mollen carbid kopen. In Duitsland mag je met carbid mollen bestrijden.

Helaas is mollencarbid in Nederland géén officieel bestrijdingsmiddel. Het staat niet op de lijst van toegelaten biociden. Daarom mag het niet als carbid tegen mollen aangeboden worden. Wel staat carbid op de lijst van toegelaten pesticiden en mag het gebruikt worden als gewasbeschermingsmiddel in bijvoorbeeld kassen of de landbouw.

Mollen carbid

"Carbid, dat is toch voor melkbusschieten?" Ja, dat klopt. Maar het wordt ook al tientallen jaren door boeren gebruikt om mollen van hun land te verwijderen, vandaar mollen carbid. Bij mollen verjagen met carbid worden een paar brokjes mollen carbid in de molshopen gelegd, vervolgens wordt er water toegevoegd. Hierdoor ontstaat een reactie waarbij acetyleengas vrij komt. Dit geeft een stank af waar de mollen niet tegen kunnen.

In Nederland valt mollencarbid onder de biocidenverordening als niet toegelaten bestrijdingsmiddel. Daarom mag het niet als zodanig aangeprezen en verkocht worden.
Carbid staat wel op de lijst van pesticiden die zijn toegelaten door de Europese Unie. Mollen carbid mag dus wèl gebruikt worden als gewasbeschermingsmiddel.

Mollen carbid dood de mollen niet en is daarom een diervriendelijke manier van mollen bestrijden

Mollen carbid kopen

Als u ook zo moe wordt van mollen in uw prachtige tuin, dan neemt u met mollen carbid het heft in eigen handen. Deze effectieve en milieuvriendelijke methode zorgt ervoor dat mollen uw tuin als 'verboden terrein' gaan zien. Zeg maar gedag tegen molshopen en verwelkom een onbeschadigd gazon. Kies voor mollen carbid: uw geheime wapen voor een mollen-vrije tuin!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »