Logosmall
Logo
  • BINNEN 48 UUR GELEVERD
  • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
  • SNELLE KLANTENSERVICE
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Mini Carbid (Mollen Carbid)

Mini Carbid wordt ook wel mollen carbid genoemd. De kleine brokgrootte maakt het namelijk ideaal om met carbid mollen te bestrijden. Mollen bestrijden met carbid wordt al tientallen jaren toegepast door boeren en hoveniers.

Lees meer ►
Sorteren op:

Mini Carbid zijn brokjes carbid met een grootte van 15mm tot 25mm. Mini Carbid wordt gebruikt voor allerlei toepassingen waar het normale carbid te groot voor is. Bijvoorbeeld voor carbidschieten met de Startset Carbidschieten.

Mollen carbid

"Carbid, dat is toch voor melkbusschieten?" Ja, dat klopt. Maar het wordt ook al tientallen jaren door boeren gebruikt om mollen van hun land te verwijderen, vandaar mollen carbid. Bij mollen verjagen met carbid worden een paar brokjes carbid in de molshopen gelegd, vervolgens wordt er water toegevoegd. Hierdoor ontstaat een reactie waarbij acetyleengas vrij komt. Dit geeft een stank af waar de mollen niet tegen kunnen.

In Nederland valt mollencarbid onder de biocide verordening als niet toegelaten bestrijdingsmiddel. Daarom mag het niet als zodanig aangeprezen en verkocht worden. Carbid staat wel op de lijst van pesticiden die zijn toegelaten door de Europese Unie. Mollen carbid mag dus wèl gebruikt worden als gewasbeschermingsmiddel. Het dood de mollen niet en is daarom een diervriendelijke manier van mollen bestrijden

Mollen carbid kopen bij Wezan

Als u ook zo moe wordt van mollen in uw prachtige tuin, dan neemt u met mollen carbid het heft in eigen handen. Deze effectieve en milieuvriendelijke methode zorgt ervoor dat mollen uw tuin als 'verboden terrein' gaan zien. Zeg maar gedag tegen molshopen en verwelkom een onbeschadigd gazon. Kies voor mollen carbid kopen: het geheime wapen voor een mollen-vrije tuin!

De toepassing

Het proces om mollen met carbid te verjagen is relatief eenvoudig maar vraag wel om voorzichtigheid. De carbid brokjes worden in de molshoop gelegd en zorgvuldig met water overgoten, waardoor er een chemische reactie ontstaat. Dit zorgt voor een onaangename geur waar mollen een hekel aan hebben, maar veroorzaakt ook een lichte drukverhoging in de gangen, wat de beestje verder ontmoedigt om weer terug te komen.

Verantwoordelijk gebruik van mollen carbid is essentieel om zowel effectiviteit als veiligheid te waarborgen. Bescherm altijd ogen en huid tijdens het gebruik en zorg ervoor dat kinderen en huisdieren op een veilige afstand blijven tijdens de toepassing.