Logosmall
Logo
  • BINNEN 48 UUR GELEVERD
  • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
  • SNELLE KLANTENSERVICE
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Mollenklemmen

Meneer Mol, de maat is vol, ik verzoek u met mollenklem mijn tuin te verlaten!

Lees meer ►
Sorteren op:

Effectief Eenvoudig in gebruik Altijd voordelig DuurzaamWezan Mollenklemmen Kopen Review"Ik weet dat mollen verdelgen met een mollenklem niet bepaald diervriendelijk is, maar ik was ten einde raad. Natuurlijk ben ik ook op de diervriendelijke manier begonnen. Vanalles heb ik geprobeerd maar de mollen lieten zich niet weg jagen. Het leek zelfs of er juist steeds meer mollen in mijn tuin kwamen graven. Mollenklemmen kopen leek nog de enige oplossing. Binnen een week na de mollenklem zetten was ik al van de mollen af. Het is spijtig dat het zo moet maar ik geniet graag van mijn tuintje."
- Hans P. -

 

Mollenklemmen

Een mollenklem zetten is een rigoureuze manier van mollen verdelgen. Zodra de mol de klem aanraakt, klapt deze dicht en doodt de mol.  

Je kunt verschillende soorten mollenklemmen kopen. Of je nu kiest voor de Basic mollenklem, de Premium mollenklem of een SuperCat mollenklem, ze zijn allemaal eenvoudig in gebruik en doden de mollen in je tuin, mits je de klem goed hebt afgesteld. Is een mollenklem niet goed afgesteld, dan kan het zijn dat de mol niet op slag gedood wordt en onnodig zal lijden.

Het op scherp stellen van een mollenklem en mollenklemmen plaatsen, vraagt enige kennis en ervaring. Gelukkig zijn de meeste mollenklemmen voorzien van een beschrijving welke stap voor stap uitlegt hoe de klem gezet moet worden.

Mollenklemmen plaatsen

Een mollenklem plaatsen doe je in een druk belopen mollengang. Het vinden van de juiste mollengang is simpeler dan je misschien denkt.

Neem een grote verse molshoop en maak er voorzichtig een gat in. Met je hand kun je nu voelen in welke richting de gang loopt. Als je dit weet, kun je de molshoop weer afsluiten. Sommige mollenklemmen kunnen gewoon in de molshoop geplaatst worden.

Het beste kun je de mollengang van bovenaf openen en daarna de klem voorzichtig in de gang plaatsen. Zet de klem zo in de gang, dat de mol er in de lengte richting door moet lopen. Dek na het plaatsen de opening weer toe. Welke mollenklem je ook gebruikt, het bovenste gedeelte van de klem moet boven de grond uitsteken.

Let er bij het plaatsen van een mollenklem wel op dat je de omgeving niet teveel verstoord. Laat het gebied zoveel mogelijk in tact. Draag handschoenen tijdens mollenklemmen plaatsen om te voorkomen dat de mol wordt afgeschrikt door de mensengeur. Als de mol argwaan krijgt, zal hij de gang met de mollenklemmen mijden. Mollenklemmen plaatsen komt behoorlijk precies wil je de mollen daadwerkelijk vangen.

Diverse soorten mollenklemmen

Er zijn veel verschillende soorten mollenklemmen te koop in verschillende prijsklassen. Mollenklemmen zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen. Elke mollenklem heeft zijn eigen manier van spannen en werking. Waar de voorkeur ook naar uit gaat, ze hebben allemaal hetzelfde doel; mollen vangen met klem.

Basic Mollenklem

De Basic Mollenklem is een eenvoudige en voordelige metalen mollen klem. Deze mollenklem wordt op scherp gesteld door middel van een speciaal stelplaatje. Dit doe je door het plaatje tussen de klem te zetten. Daarna kun je de klem voorzichtig in de mollengang plaatsen.

In het plaatje zit een uitsparing, waar je als extra aantrekkingskracht eventueel een stukje aas kunt leggen, zoals een stukje appel. Zorg ervoor dat de lip van de klem ongeveer 1cm boven de grond uitsteekt anders raakt de mol niet de goede plek om de klem te laten dichtslaan. Sluit de mollengang weer af met wat losse aarde. Zet er eventueel een bloempot of emmertje overheen.

Bij de Basic Mollenklem maakt het niet uit van welke kant de mol komt, want de mol kan van beiden kanten gevangen worden met deze mollenklemmen. Basic mollenklemmen plaatsen is relatief simpel.

Tip: Wil je deze mollenklem kopen? Bestel dan een extra setje losse stelplaatjes zodat je altijd voldoende op voorraad hebt.

Premium Mollenklem

De Premium Mollenklem heeft een breed draagvlak waarop de stelpen rusten, dit vergemakkelijkt het afstellen van de mollenklem. Het is belangrijk dat je de stelpen zo afstelt dat ze achter de hoek van het plaatje blijven haken. Let er ook op dat het plaatje onder een hoek van ongeveer 135 graden uitkomt.

Maak de mollengang open en strijk voorzichtig met de stelpen over de ondergrond van de gang, zodat de klem in gespannen staat makkelijk kan dichtslaan. Om er zeker van te zijn dat de klem goed dichtslaat, kun je hem van tevoren een paar keer laten dichtslaan. Zo gaat de klem soepeler en is de klem nauwkeuriger af te stellen. Pas echter wel op voor je vingers!

Let er bij het plaatsen van deze mollenklem op dat de span-pen aan de bovenzijde zit. Strooi na het plaatsen wat los zand tussen de klem en dek de gaten af met wat gras en blaadjes.

Deze Premium Mollenklem is de goedkopere versie van de bekende Talpex Mollenklem. Dit doet niets af aan de werking van het apparaat. De Premium Mollenklem vangt net zo goed mollen als de Talpax Mollenklem. De Premium mollenklemmen plaatsen vergt enige handigheid.

Tip: Strooi een eetlepel voedingssupplement voor mollen onder de mollenklem om de vang-kans te verhogen.

SuperCat Mollenklem

De SuperCat Mollenklem is de meest gebruiksvriendelijke klem. Het grootste verschil met andere mollenklemmen is wel dat de SuperCat mollen klem volledig van kunststof is gemaakt. De meeste andere mollenklemmen worden vervaardigd uit metaal en dan wel elektrolytisch verzinkt of niet. Deze mollenklem is zonder veel krachtinspanning en in één handeling op scherp te zetten.

Maak een gat van 6cm in de mollengang, trek de handgreep met de veerklem voorzichtig tot het eind naar boven en duw daarna de klem in het gemaakte gat. Wanneer er rond de klem ruimte vrij blijft, vul deze dan op met kluitjes gras en losse bladeren.

De SuperCat Mollenklem vangt mollen van beide kanten van de gang. Er is van afstand te zien of de klem is dichtgeslagen, de handgreep staat dan naar beneden. SuperCat mollenklemmen plaatsen gaat super simpel.

Tip1: Gebruik de SuperCat Gangenzoeker & Gaten Stans om snel de gang te vinden en eenvoudig een gat te maken.

Tip2: Strooi een eetlepel voedingssupplement voor mollen onder de mollenklem om de vang-kans te verhogen.

Hulpmiddelen voor Mollen Vangen met Klem

Mollen vangen met een mollenklem is niet altijd even eenvoudig. Sommige mollenklemmen vergen toch enige kennis en ervaring bij de mollenklem plaatsen.
Om het mollen vangen met klem iets gemakkelijker te maken, zijn er verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar. Deze hulpmiddelen kunnen de hele procedure van het plaatsen van een mollenklem vergemakkelijken. Het is ook mogelijk om de vang-kans aanzienlijk te verhogen. Met deze hulpmiddelen zijn de mollen binnen de kortste keren gevangen.

Voedingssupplement voor Mollen

Om mollen nog sneller te vangen, kun je het Voedingssupplement voor Mollen gebruiken.
Dit voedingssupplement bestaat uit een poeder welke gebaseerd is op gemalen wormen.
Wormen zijn het belangrijkste voedsel voor  de mol. Het poeder gaat een verbinding aan met de grond waardoor de onweerstaanbare wormengeur vrij komt. Het is dan ook begrijpelijk dat, wanneer de mol de geur van het goedje ruikt, er direct op af gaat.

Ga je een mollenklem kopen, koop dan ook gelijk een zakje voedingssupplement voor mollen.
In het zakje zit 50 gram poeder.
Strooi één eetlepel (± 10 gram) voedingssupplement onder de klem en de vang-kans wordt aanzienlijk verhoogt.

SuperCat Gangenzoeker & Gaten Stans

De SuperCat Toebehoren Set bestaat uit een Gangenzoeker & Gaten Stans. Deze set is onmisbaar bij het opsporen van mollengangen en het maken van een mooi gat voor de mollenklem. Zo wordt het plaatsen van een mollenklem wel heel eenvoudig.

Steek met de gangenzoeker op verschillende plekken in de grond om de mollengang te vinden. Je kunt het best zoeken tussen 2 molshopen in. Als de weerstand af neemt en de zoekstaaf gemakkelijk in de aarde zakt, heb je de mollengang te pakken.

Met de Gaten Stans maak je op deze plek een perfect gat van 6 centimeter. Het gat moet 2 centimeter dieper worden dan de bodem van de mollengang. Als er los zand in het gat gevallen is, moet dit voorzichtig uit de gang verwijderd worden alvorens de mollenklem te plaatsen.

Plaats nu de mollenklem in het gat, volg hierbij de handleiding die bij de klem geleverd is.
Sluit tot slot de opening af zoals dit in de handleiding geadviseerd wordt.

Controleren van de Mollenklem

Het is belangrijk om iedere dag de mollenklem te controleren op vangst. Is er na drie dagen nog geen mol gevangen, dan staat de mollenklem waarschijnlijk in een mollengang die niet meer door de mol gebruikt wordt. (Of het mollenklemmen plaatsen is niet correct gebeurd.)
Zoek een gang die wel actief gebruikt wordt (veelal in de buurt van verse molshopen) en plaats de mollenklem opnieuw.

De meeste mollenklemmen zijn herbruikbaar dus vaak is een mollenklem kopen eenmalig. Wanneer een mol in de mollenklem is gevangen, verwijder deze dan en zet de mollenklem opnieuw in dezelfde mollengang. Mollengangen worden namelijk vaak door meerdere mollen gebruikt.

Voordelen van Mollenklemmen

  • Zeer effectief
  • Mollen worden definitief verwijderd
  • Relatief goedkoop

Nadelen van Mollenklemmen

  • Dieronvriendelijk
  • Het plaatsen vereist enige kennis en ervaring
  • Een andere mol kan het territorium overnemen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »