Logosmall
Logo
 • BINNEN 48 UUR GELEVERD
 • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
 • SNELLE KLANTENSERVICE
 • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Mollenklemmen

Meneer Mol, de maat is vol, ik verzoek u met mollenklem mijn tuin te verlaten!

Lees meer ►
Sorteren op:

Mollenklem kopen

De mollenklem, het is misschien niet de meest diervriendelijke manier om van mollen af te komen, maar wel de meest doeltreffende. Je kunt het beste meer dan één mollenklem kopen. Dit omdat het zomaar kan zijn dat er meerdere mollen in je tuin zitten en omdat de vangkans groter is. Als de mol is gevangen in je klem, ben je definitief van de fanatieke mollen af. De klem is het meest gebruikte product om mollen te bestrijden.

Wat is een mollenklem?

Een mollenklem is veelal een klem van metaal welke, onder spanning, in de mollengang wordt geplaatst. Wanneer de mol erover beweegt, slaat de mollen klem dicht. De mol zal op slag gedood worden. Je kunt in heel veel soorten en prijsklassen een mollenklem kopen.

Mollen vangen met een klem is nog niet zo simpel als het lijkt. Mollenklemmen zetten vergt de nodige kennis en ervaring. Wanneer de mollen klem verkeerd gezet wordt, kan dit onnodig veel leed voor de mol betekenen omdat deze niet direct gedood wordt. Informeer dus goed naar hoe correct een klem plaatsen.

Mollenklem en Mollenklemmen

Hoe een mollenklem zetten?

Wil je een mollenklem zetten? Dan moet je eerst een mollengang vinden waar de mol nog actief is. Ga op zoek naar de grootste molshoop. Hieronder ligt meestal de burcht van de mol, zijn woonkamer zeg maar. Graaf de molshoop een beetje open zodat je met je hand kunt voelen naar welke kant er een gang loopt. Maak de mollengang, op enige afstand van de molshoop, van bovenaf voorzichtig open. Wanneer de gang open ligt, zet je de klem onder spanning in de gang. Denk om je vingers bij het zetten van de klem! Plaats de doorgang van de klem met de richting van de gang mee, zodat de mol er zo door kan lopen.

Draag handschoenen bij het plaatsen om te voorkomen dat de mol afgeschrikt wordt door de mensengeur. Ook raden wij aan nieuwe mollenklemmen eerst goed in te wrijven met zand. Door de geur van de nieuwe klem kan de mol argwaan krijgen en de klem ontwijken.


TIP: Plaats de mollen klem nooit aan het eind van een gang of in de molshoop. De mol moet er doorheen lopen om de klem dicht te laten slaan.

De mollenklem controleren

Na het zetten van de mollenklem, moet je deze elke dag controleren om te kijken of je de mol hebt gevangen. Als je de mol na 4 dagen nog niet hebt gevangen, heb je de klem misschien in een mollengang gezet die niet meer actief door de mol gebruikt wordt. Je zult de mollenklem dan moeten verplaatsen. Het kan ook zijn dat het mollenklemmen plaatsen niet correct gedaan is. Probeer dit dat opnieuw.

Voordelen van mollenklemmen

 • De mollenklem is zeer effectief
 • Mollenklemmen zijn milieuvriendelijk
 • De mol wordt definitief uit je tuin verwijderd
 • Je kunt relatief goedkoop een mollenklem kopen

Nadelen van de mollenklem

 • Het is niet diervriendelijk
 • Mollenklemmen kunnen een gevaar zijn voor spelende kinderen en/of huisdieren
 • Mollenklemmen zetten is niet heel simpel
 • Een andere mol kan het territorium overnemen

TIP: Laat de mollenklemmen na het vangen van de mol(len) nog enkele weken zitten zodat ook eventuele nieuwe bewoners direct gevangen worden.

Soorten mollenklemmen

Mollenklemmen zijn er in verschillende soorten en maten. Maar welke is nou de beste? Tja, daar is niet zo makkelijk antwoord op te geven. Het is maar net wat je zelf de handigste mollenklem vindt. De ene is wat gebruiksvriendelijker dan de ander. De meeste mollenklemmen zijn van metaal maar tegenwoordig kun je ook een kunststof mollenklem kopen. Ook Wezan heeft verschillende soorten klemmen in het assortiment. We zullen de verschillende soorten kort toelichten.

Mollenklem Budget

De budget mollenklem is een vrij simpele en relatief goedkope klem van verzinkt metaal. De klem moet gespannen worden door middel van een stelplaatje. In het plaatje zit een kleine opening met een puntje. Hier kun je een stukje aas op drukken om de vangkans te vergroten.

Mollenklem Premium

De premium klem is van elektrolytisch verzinkt metaal. Dit zorgt voor een lange levensduur. Deze is vrij makkelijk te stellen door de beugels.

SuperCat Professionele Mollenklem

De SuperCat klem is de makkelijkste mollenklem die verkrijgbaar is. Deze mollenklem met kunststof behuizing is erg gebruiksvriendelijk. Daarnaast is de SuperCat mollenklem veilig voor gebruikers, kinderen en huisdieren.

Diervriendelijk alternatief

Wil de mollen niet doden en ga je liever geen mollenklem kopen, dan kun je ook diervriendelijk een mol bestrijden met een mollenvanger. Eén van die diervriendelijke manieren is het gebruik van carbid. Met dit carbid tegen mollen, verjaag je de mol(len) uit je tuin. Het gebruik is simpel, ecologisch en bovenal diervriendelijk.

Mollenklem over de grens

Natuurlijk willen we mollen het liefst op mol-vriendelijke wijze bestrijden. Maar we ergeren ons soms zo aan de zandhopen in de tuin, dat een mollenklem snel gezet is. In Duitsland is dit absoluut "not done". Sinds 2009 is de duitse mol als grondverbeteraar en insectenjager een beschermde diersoort en mag absoluut niet gedood worden. Mollenklemmen plaatsen is uit den boze bij onze oosterburen, ik vraag me zelfs af, of je er überhaupt een mollenklem kopen kunt. Mollen mogen alleen bestreden worden op ecologische wijze, bijvoorbeeld met geurstoffen. Alleen bij hoge uitzondering wordt er nog wel eens een vergunning afgegeven om mollen te vangen en ergens anders weer uit te zetten of om ze te doden. Of dit dan wèl mag door mollenklemmen zetten, weet ik niet. Sinds 2005 is de mol in Nederland geen beschermde diersoort meer. De reden hiervan is mij voor alsnog niet duidelijk.