Logosmall
Logo
  • BINNEN 48 UUR GELEVERD
  • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
  • SNELLE KLANTENSERVICE
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Mollenverjager: Ultrasoon Mollen Verjagen met Trillingen

Liever 1 ultrasone mollenverjager in de grond dan 10 molshopen boven de grond!

Lees meer ►
Sorteren op:

Gebruiksvriendelijk Doeltreffend Diervriendelijk Laagste prijsWezan Mollen Verjager Kopen Review"Dit is werkelijk de meest simpele manier om de mollen uit de tuin te krijgen. Na veel verschillende middeltjes geprobeerd te hebben, hebben we 5 weken geleden de Weitech Solar WK0677 aangeschaft. Het werkt zo simpel dat je de handleiding bijna niet nodig hebt. Je zet het apparaat ergens in de tuin en dat is het. De rest regelt de mollenverjager zelf. De eerste paar dagen kwamen er alleen maar meer molshopen. Daarna werd het steeds rustiger en na anderhalve week waren we verlost van de mollen en hebben we geen molshoop meer gezien." 
- Gerard Anker -


Mollen verjagen

Mollen hebben een zeer sterke reukzin. Hier kun je gebruik van maken bij het mollen verjagen. Dit kan op veel verschillende manieren. Je kunt een mol verjagen door bepaalde planten in je tuin te zetten. Deze planten geven een vieze geur af waar mollen niet van houden. Knoflookteentjes of mottenballen in de molshopen drukken, zou ook de mollen verjagen.
Een in terpentine of ammoniak gedrenkte lap in de mollengang plaatsen zou ook een goede mollenverdrijver zijn.
Zo zijn er tal van paardenmiddelen voor mollen verjagen. Of ze allemaal daadwerkelijk werken, durf ik niet te zeggen.

Mollen verjagen met geluid

Naast een sterke reukzin is ook het gehoor van de mol zeer goed ontwikkeld om hun prooien te kunnen horen. Mollen hebben een hekel aan alle andere storende geluiden en met name hoge tonen. Hier kunnen we handig gebruik van maken door mollen te verjagen met geluid.

Door bodemloze flessen in de mollengangen te plaatsten, kun je mollen verjagen met geluid. Wanneer de wind over de flessenhals blaast, brengt dit een fluitend geluid met zich mee. Wil je dat dit effectief werkt, zul je om de 1 à 2 meter een fles in de grond moeten plaatsen. Zo heb je naast een boel molshopen ook nog eens een heleboel lege flessen in je tuin.

Mollen verjagen met trillingen

In principe is mollen verjagen met trillingen hetzelfde als mollen verjagen met geluid.
Mollen verjagen met trillingen gebeurt door middel van een ultrasone mollenverjager. Zo'n apparaat zendt complexe geluiden uit. De geluidstrillingen werken door in de grond waardoor de mol geïrriteerd raakt. De trillingen brengen het zenuwstelsel van de mol in de war waardoor de mol niet meer normaal kan functioneren en zullen de trillingen uiteindelijk de mol verjagen.

Er zijn verschillende soorten ultrasone apparaten verkrijgbaar. Naast de reguliere mollenverjager die werkt op batterijen (zoals de exit mollenverjager), is er ook een mollenverjager op zonne-energie. Voor professioneel gebruik, is er een mollenverjager met zonnepaneel verkrijgbaar.

Het plaatsen van een mollenverjager

In tegenstelling tot een mollenklem of een mollenval is het plaatsen van mollenverjagers een fluitje van een cent. Plaats de mollen verjager eenvoudig weg op een plek in de grond waar de mollen actief zijn. De mollenverjager doet de rest. Het aantal mollenverjagers dat je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je tuin, de grondsoort en de capaciteit van het apparaat.
In de eerste paar dagen zal de mollenactiviteit misschien toenemen, dit komt omdat de dieren in de war raken en proberen de trillingen uit de weg te gaan. Na een dag of 3 zal de activiteit weer afnemen en na een week of 2 zijn de mollen verdwenen.

Wanneer het niet rustiger wordt na 3 of 4 dagen, verplaats de mollenverjager dan naar een stuk in de tuin waar de mollen het actiefst zijn.

Voordelen van de mollenverjager

 Dier- en natuurvriendelijk
Gebruiksvriendelijk
Doeltreffend

Nadelen van de mollenverjager

 Vrij prijzig in aanschaf
 Het resultaat is na ongeveer 2 weken te merken
 Bij grote oppervlakten zijn er meerdere apparaten nodigDoor het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »