Logosmall
Logo
  • BINNEN 48 UUR GELEVERD
  • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
  • SNELLE KLANTENSERVICE
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Mollen verjagen

Ben je helemaal klaar met de mollen in je tuin en wil je diervriendelijk mollen verjagen? Dan vind je hier de gepaste producten.

Lees meer ►
Sorteren op:

Diervriendelijk mollen verjagen

Bij ons vind je tips om diervriendelijk mollen te verjagen. Er zijn verschillende middelen, van huis-tuin en keukenhulpjes tot een ultrasone verjager. Mollen zijn te verjagen door het gebruik van geur, geluid of trillingen. Op deze manier hoef je de dieren geen leed aan te brengen.

Op zoek naar andere methodes om mollen te verjagen? Bekijk dan ook eens onze andere mollen bestrijdingsmiddelen!

Mollen verjagen met geuren

Mollen hebben een zeer sterk reukzin. Hier kun je gebruik van maken bij het mollen verjagen. Dit kan op veel verschillende manieren. Je kunt een mol verjagen door bepaalde planten in je tuin te zetten. Deze planten geven een vieze geur af waar mollen niet van houden. Knoflookteentjes of mottenballen in de molshopen drukken, kan ervoor zorgen dat de mollen vertrekken. Een in terpentine of ammoniak gedrenkte lap in de mollengang plaatsen zou ook een goede mollenverdrijver zijn.

Zo zijn er tal van middelen voor het mollen verjagen. Deze manieren gebruiken huis-tuin en keukenmiddelen die zeker de moeite waard zijn om te proberen.

Mollen verjagen met geluid

Naast een sterke reukzin is ook het gehoor van de mol zeer goed ontwikkeld om hun prooien te kunnen horen. Mollen hebben een hekel aan alle andere storende geluiden en met name hoge tonen. Hier kunnen we handig gebruik van maken door mollen te verjagen met geluid.

Door bodemloze flessen in de mollengangen te plaatsen, kun je mollen verjagen met geluid. Wanneer de wind over de flessenhals blaast, brengt dit een fluitend geluid met zich mee. Wil je dat dit effectief werkt, zul je om de 1 à 2 meter een fles in de grond moeten plaatsen. Zo heb je naast een boel molshopen ook nog eens een heleboel lege flessen in je tuin.

Mollen verjagen met trillingen

Liever 1 ultrasone mollenverjager in de grond dan 10 molshopen erboven!

Mollen verjagen met trillingen gebeurt door middel van een ultrasone mollenverjager. Zo'n apparaat zendt complexe geluiden uit. De geluidstrillingen werken door in de grond waardoor de mol geïrriteerd raakt. De trillingen brengen het zenuwstelsel van de mol in de war, waardoor de mol niet meer normaal kan functioneren en zullen de trillingen uiteindelijk de mol verjagen.

Er zijn verschillende soorten ultrasone apparaten verkrijgbaar. Naast de reguliere mollenverjager die werkt op batterijen (zoals de exit mollenverjager), is er ook een mollenverjager op zonne-energie. Voor professioneel gebruik, is er een mollenverjager met zonnepaneel verkrijgbaar.

Het plaatsen van een mollenverjager

In tegenstelling tot een mollenklem of een mollenval is het plaatsen van mollenverjagers een fluitje van een cent en een manier om diervriendelijk mollen verjagen. Plaats de verjager eenvoudigweg op een plek in de grond waar de mollen actief zijn. De mollenverjager doet de rest. Het aantal dat je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je tuin, de grondsoort en de capaciteit van het apparaat.

In de eerste paar dagen zal de molen activiteit misschien toenemen, dit komt omdat de dieren in de war raken en proberen de trillingen uit de weg te gaan. Na een dag of 3 zal de activiteit weer afnemen en na een week of 2 zijn de mollen verdwenen.

Wanneer het niet rustiger wordt na 3 of 4 dagen, verplaats de mollenverjager dan naar een stuk in de tuin waar de mollen het actiefst zijn.

Voordelen van de mollenverjager

  • Dier- en natuurvriendelijk
  • Gebruiksvriendelijk
  • Doeltreffend

Nadelen van de mollenverjager

  • Vrij prijzig in aanschaf
  • Het resultaat is na ongeveer 2 weken te merken
  • Bij grote oppervlakten zijn er meerdere apparaten nodig

Review

Wezan Mollen Verjager Kopen Review"Dit is werkelijk de meest simpele manier om de mollen uit de tuin te krijgen. Na veel verschillende middeltjes geprobeerd te hebben, hebben we 5 weken geleden de Weitech Solar WK0677 aangeschaft. Het werkt zo simpel dat je de handleiding bijna niet nodig hebt. Je zet het apparaat ergens in de tuin en dat is het. De rest regelt de mollenverjager zelf. De eerste paar dagen kwamen er alleen maar meer molshopen. Daarna werd het steeds rustiger en na anderhalve week waren we verlost van de mollen en hebben we geen molshoop meer gezien." 
- Gerard Anker -