Logosmall
Logo
 • BINNEN 48 UUR GELEVERD
 • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
 • SNELLE KLANTENSERVICE
 • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Mollengaas

Helaas... er ligt mollengaas, geen hoop voor een molshoop.

Lees meer ►
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Mollengaas

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om van mollen in je tuin af te komen. Maar je kunt ook preventieve maatregelen nemen. Voorkom simpelweg dat mollen je tuin schade kunnen toebrengen of je tuin überhaupt kunnen betreden. Door het aanleggen van mollengaas ìn en/of òm je tuin, voorkom je het hele mollenprobleem.

Anti mollengaas tegen mollen

Ben jij anti mollen in je tuin? Dan is mollengaas dè oplossing.
Mollengaas is een speciaal soort gaas met kleine mazen. De mazen zijn zo klein dat de mol zich er niet doorheen kan wroeten. Dit flexibele anti mollengaas zorgt ervoor dat er geen molshopen in je tuin kunnen ontstaan, eenvoudig om de reden dat de mol niet bovengronds kan komen.

Mollengaas plaatsen is een behoorlijke klus en wordt over het algemeen alleen geplaatst in nieuw aan te leggen tuinen. Heb je een reeds aangelegde tuin, dan moet je tuin een stukje afgegraven worden om het mollengaas te kunnen plaatsen. Geen probleem natuurlijk als je tuin toe is aan een renovatiebeurt, maar anders is het echt een helse klus om je hele tuin af te graven om anti mollengaas te plaatsen.

Mollen Bestrijden - Anti Mollengaas

Mollengaas plaatsen

Mollengaas leg je een paar centimeter onder het oppervlak van je tuin. Mollengaas plaatsen is geen eenvoudig werkje, want de ondergrond mooi vlak en egaal zijn, zodat je het mollengaas netjes horizontaal kunt aanbrengen.

Het mollengaas wordt geleverd op een rol en is 2 meter breed. Je kunt zelf aangeven hoeveel meter je nodig hebt. Het flexibele mollengaas is gemakkelijk op maat te knippen. Houdt er rekening mee dat de banen mollengaas elkaar een stukje moet overlappen, anders kan de mol zich er alsnog doorheen dringen en kunnen er molshopen ontstaan. Bestel daarom altijd meer dan je hebt opgemeten!

Het gaas moet mooi strak liggen, anders krijg je een grasmat vol hobbels en bobbels. Om te zorgen dat het mollengaas strak blijft liggen, kan het anti mollengaas vastgelegd worden met behulp van grondpennen.

Met mollengaas als een soort worteldoek onder je grasmat, kan de mol geen molshoop meer maken in je tuin. Simpelweg omdat hij niet meer aan het oppervlak kan komen. Natuurlijk kan de mol nog wel steeds onder je tuin zijn gangenstelsel graven. Als er een heel gangenstelsel aanwezig is, kan dat gevolgen hebben voor je tuin. Er kunnen verzakkingen optreden.

Je kunt het anti mollengaas ook als ondergrondse omheining om je tuin aanleggen. Zo voorkom je dat de mol überhaupt je tuin ìn kan komen. Net als de andere methode, werkt dit het beste wanneer de tuin nog aangelegd moet worden.
Het gaas moet rechtop geplaatst worden en minimaal 1 meter diep ingegraven worden. Wanneer een mol obstakels tegenkomt tijdens het graven, zal hij proberen er onderdoor te graven. Als je zorgt dat het gaas diep genoeg staat, zal de mol een andere kant op graven. Met mollengaas als omheining voorkom je dat mollen je tuin binnendringen.

Wil je er echt zeker van zijn dat geen mol je tuin nog betreedt, gebruik dan beide methodes. Plaats zowel mollengaas een paar centimeter onder het oppervlak als een ondergrondse omheining van mollengaas. De ultieme preventieve oplossing!

Voordelen van anti mollengaas

 • 100% Ecologisch
 • Zeer effectief
 • Eenmalige investering
 • Gemakkelijk op maat te knippen

Nadelen van anti mollengaas

 • Prijzige investering
 • Intensieve klus
 • Geen handige oplossing voor reeds aangelegde tuinen

Review

Wezan Mollengaas Review"Omdat we onze tuin compleet opnieuw wilden laten aanleggen, hebben we gelijk maar besloten om anti mollengaas te plaatsen. We hebben er voor gekozen het mollengaas onder de grasmat en alle borders te leggen. Het is een flinke klus om alles er mooi strak in te krijgen, maar het is gelukt. We weten dat de mollen nog steeds onder de tuin kunnen graven, maar dat houdt de grond mooi luchtig. We zijn nu 4 maanden verder we hebben nog geen molshoop kunnen ontdekken in onze prachtige nieuwe tuin."
- A. Willems -