Logosmall
Logo
  • <17:00 BESTELD = VANDAAG VERZONDEN
  • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
  • SNELLE KLANTENSERVICE
  • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Anti Rimpel Creme

Kraaienpootjes en fijne lijntjes zijn verleden tijd met een goede anti rimpel crème. Gun jezelf die jeugdige uitstraling!

Lees meer ►
Sorteren op:

Iedere huid veroudert, daar is tot op de dag van vandaag nog geen remedie op gevonden. Het is een natuurlijk proces. Gezond leven helpt rimpels tegengaan, maar zal ze nooit volledig kunnen voorkomen. De beste anti rimpel methodes zijn nog altijd botox of een anti rimpelcreme. Vind je de eerste methode net een stap te ver? Dan kun je je rimpels proberen te verminderen of zelfs voorkomen met een goede creme die goed aansluit op jouw huidtype.

Hoe ontstaan rimpels?

je hebt het vaak niet voor het zeggen; de ene persoon blijft tot hoge leeftijd rimpelvrij terwijl de ander vanaf jonge leeftijd al de strijd aan moet gaan om rimpels tegen te gaan. Erfelijke aanleg bepaalt voor een groot deel hoe we er als we ouder worden uitzien. Daarnaast kunnen we de natuur een handje helpen met rimpels tegengaan of rimpels verminderen. Een gezonde levensstijl is hierbij belangrijk. In de loop der jaren verliest de huid door verschillende processen haar veerkracht en elasticiteit. De vochtreserves en de doorbloeding wordt minder. Toch wil dit niet zeggen dat je rimpels niet weg kunt houden.

Gezichtsverzorging - Anti Rimpel Creme

Rimpels tegengaan

Rimpels tegengaan is misschien nog wel belangrijk dan rimpels verminden door bijvoorbeeld een goede anti rimpelcreme. Het stimuleren van een goede doorbloeding is hierbij van groot belang. Er zijn diverse manieren om dit voor elkaar te krijgen. Neem regelmatig een wisseldouche, het verschil tussen het koude en warme water doet je huid tintelen en houdt rimpels weg! Daarnaast is het van groot belang dat je je huid laat ademen. Veel cremes en make-up verstoppen je huid juist, waardoor deze helemaal geen lucht meer krijgt.
Een gezonde levensstijl en voeding is misschien nog wel de beste manier om rimpels weg te houden. Eet gevarieerd en gezond, drink minstens anderhalve liter water per dag, zoek regelmatig de buitenlucht, rook niet en beperk je alcoholgebruik. Teveel zon is daarentegen een boosdoener! De beste anti rimpel creme heeft daarom een goede factor. Rimpels tegengaan doe je ook door genoeg te slapen en veel te lachen! Ja echt, lachen ontspant je gezichtsspieren en verhoogt de zuurstofopname in het bloed.

Rimpels verminderen

Vanaf je 30e levensjaar wordt de kans op rimpels groter. Het ouderdomsproces gaat dan steeds sneller. Wil je rimpels verminderen of voorkomen dat je nieuwe rimpels krijgt? Dan zijn er verschillende mogelijkheden  om rimpels te verminderen of om rimpels weg te houden.

Bescherm jezelf tegen de zon

Een goede creme heeft ook een goede zonnefactor. Draag daarnaast als je weet dat je veel in de zon gaat komen een pet of hoed om jezelf te beschermen.

Rimpels verminderen door voeding

Belangrijke bestrijder van rimpels zijn antioxidanten. Veel soorten anti rimpelcreme bevatten antioxidanten, maar je kunt ze dus ook van binnenuit hun werk laten doen. Veel groente en fruit, groene thee en superfoods zoals rauwe cacao helpen rimpels verminderen. Ook gezonde vetten uit bijvoorbeeld noten, avocado’s en olijfolie hebben je huid soepel te houden

Was je gezicht met lauw water

Hoe vreemd het misschien ook klinkt, water kan de huid uitdrogen. In de hoornlaag van de huid zit een dun vetlaagje wat er voor zorgt dat de huid water kan vasthouden. Was je je gezicht vaak met warm water, dan spoel je dit beschermende vetlaagje van je huid. Hierdoor kan vocht in je huid makkelijk verdampen waardoor je huid droog wordt.

Raak je huid niet aan

Als je steeds met je handen aan je gezicht zit verspreid je niet alleen bacteriën maar kun je ook je huidcellen beschadigen.

Hydrateer je huid

Voorkom uitdroging door agressieve reinigingsproducten. Een huid met een goede vochtbalans ziet er gezonder uit, rimpels zullen minder opvallen en zelfs verminderen.

Gebruik de beste anti rimpel creme voor jouw huid

Een goede creme verzorgt je huid en helpt rimpels verminderen maar ook voorkomen.

Gezichtsverzorging - Beste Anti Rimpel Creme

Op welke leeftijd beginnen met een goede anti rimpel creme?

Begin je te jong met een anti rimpelcreme dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor je huid. Het huidverouderingsproces kan er zelfs door versnellen! Anti rimpelcreme is simpelweg niet bedoeld voor een jonge huid. Een anti rimpelcreme werkt afdekkend en er zitten ingrediënten in die ervoor zorgen dat de huid zich sneller vernieuwd en sneller dode huidcellen afvoert. Dit kan juist negatief werken op de jonge huid waardoor deze haar elasticiteit en weerstand verliest. Over het algemeen begint je huid rond het 30e levensjaar te veranderen. Deze leeftijd is dan ook vroeg genoeg om te beginnen met een anti rimpelcreme.

Wat is de beste anti rimpelcreme?

Niet elke anti rimpel creme is geschikt voor ieder huidtype. Allereerst is het belangrijk te vermelden dat je het best een aparte dag- en nachtcreme kunt gebruiken. Deze geven een verschillende soort bescherming en voeding aan je huid. Het is dus niet te zeggen wat per definitie de beste anti rimpelcreme is.

Normale huid

Een normale huid is niet te vet en niet te droog en heeft fijne poriën. Kies een creme die de vochtbalans op peil houdt en beschermt tegen UV straling. De beste anti rimpel creme voor de normale huid is bijvoorbeeld een slakkencreme. Deze anti rimpel creme bevat slakkenslijm, waarvan is bewezen dat het littekens en rimpels helpt verminderen en je huid super glad maakt. Ook een creme tegen rimpels met Jellyfish Venom is ideaal voor eigenlijk elk huidtype. Het helpt slapheid en fijne lijntjes te herstellen en kan zowel als dag- en nachtcreme gebruikt worden.

Droge huid

Als je huid vaak trekkerig aanvoelt en snel schilfert heb je een droog huidtype. Een droge huid onstaat doordat de talgklieren in de huid niet actief genoeg zijn. Wil je een creme tegen rimpels die ook nog eens je droge huid goed verzorgt? Gebruik dan sowieso altijd een dag- en nachtcreme die goed hydrateert.

Vette huid

Een vette huid kenmerkt zich door wat grovere poriën die snel verstopt raken door een overproductie van talg. Een vette huid glimt hierdoor ook snel. De beste creme  voor de vette huid is een lichte creme tegen rimpels zoals bijvoorbeeld een creme met Jellyfish venom of (syntetisch) Snake Venom. Deze laatste creme tegen rimpels heeft als bijzonder effect dat het je gezichtsspieren licht ontspant waardoor het een soort botox effect heeft.

Feiten en fabels over rimpels

Even googelen op 'goede huidverzorging' of 'beste anti rimpel creme' en je krijgt tal van adviezen en advertenties in beeld. Er komt zoveel verschillende informatie naar boven dat het onmogelijk is om te bepalen wat nu waar is of niet.
Om je op weg te helpen hebben we een aantal feiten en fabels voor je op een rij gezet.

De beste anti rimpel creme hangt af van je leeftijd

Fabel, de beste anti rimpelcreme voor jou huid heeft niets te maken met je leeftijd.
Iemand van 40 jaar kan een droge huid hebben terwijl iemand anders van dezelfde leeftijd een vette huid heeft. Beide zullen dan een andere rimpel creme moeten gebruiken. De beste anti rimpelcreme voor jou is dus afhankelijk van je huidtype.

Chemische bestanddelen in anti rimpel creme zijn slecht

Ook dit is zeker niet altijd waar.
Moderne cosmetica worden altijd goed getest voordat ze op de markt komen. Het ‘slangengif’ in een goede anti rimpel creme met Snake Venom is geen echt slangengif maar wordt wordt in het lab gemaakt. De werkzame stof in deze creme is peptide, wat ook in slangengif voorkomt.

Van de beste anti rimpel creme gaan je rimpels weg

Helaas is dit ook een fabel.
Een creme tegen rimpels krijgt rimpels niet weg. Maar een goede anti rimpel creme kan rimpels wel minder diep maken en vervagen. Het is dan ook belangrijk om vroeg genoeg te beginnen met rimpels verminderen of tegengaan. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Je hoeft alleen zonnebrand te gebruiken tijdens het zonnen

Niet waar.
Ook als het bewolkt is dringen schadelijke UV stralen door op je huid. En zoals eerder gezegd heeft de zon een grote invloed op het ontstaan van rimpels. Door UV-licht wordt elastine en collageen afgebroken welke essentieel zijn voor een elastische gladde huid. Een goede anti rimpel creme heeft dan ook altijd een zonnefactor.

Schoonheidsslaapjes helpen rimpels voorkomen

Feit.
Wanneer je slaapt, komt ook je huid tot rust en hersteld zich.
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat je huid sneller verouderd bij slaapgebrek.
Heb je vaak te weinig nachtrust, dan wordt er van een bepaalde hormonen meer aangemaakt wordt dan normaal. Dit hormoon veroorzaakt rimpels en huidverslapping.
Af en toe een schoonheidsslaapje is dus zo gek nog niet.

Van lachen krijg je rimpels

Ja en nee.
Zeker zul je in de loop van de jaren kraaienpootjes krijgen van lachen, maar dit zou je zeker niet tegen moeten houden om het te doen. Lachen zorgt bovendien voor een betere doorbloeding en zuurstof toevoer naar je gezicht, waardoor je huid juist weer langer gezond blijft.
Ons advies is dan ook: blijf zoveel mogelijk lachen!