Logosmall
Logo
 • <17:00 BESTELD = VANDAAG VERZONDEN
 • KLANTEN GEVEN ONS EEN 9.3/10
 • SNELLE KLANTENSERVICE
 • 14 DAGEN BEDENKTIJD

Shapewear

Niemand is perfect, en dat is ook niets om je voor te schamen. We hebben allemaal wel probleemzones die we graag een beetje zouden camoufleren. Shapewear biedt hiervoor de perfecte oplossing. Of het nu gaat om je buik, taille, decolleté, billen, heupen of benen, voor ieder gebied is de juiste shapewear verkrijgbaar. De slankmakende kleding laat je figuur prachtig uitkomen en zit daarnaast ook nog eens heel comfortabel. Zo kun je weer vol vertrouwen dat ene jurkje of die mooie jeans dragen!

Wat is shapewear?

In de laatste jaren is de populariteit van slankmakende kleding steeds verder toegenomen. Dit is niet zo vreemd! Correctiekleding, in het Engels ‘shapewear’ genoemd, geeft miljoenen vrouwen de boost die ze nodig hebben om gelukkig en vol zelfvertrouwen door het leven te gaan. Shapewear zorgt namelijk voor een gestroomlijnd silhouet, het verbergt cellulitis en laat je figuur zo mooi mogelijk uitkomen. Er zijn veel verschillende soorten shapewear. De meeste slankmakende kleding is ontworpen om één of twee probleemzones tegelijk aan te pakken. Daarnaast bestaat er shapewear die je volledige silhouet ineens corrigeert.

Voor elke maat

Wie denkt dat corrigerende kleding alleen geschikt is voor de dames met een voller figuur heeft het mis. Shapewear kan ook heel goed gedragen worden door slanke vrouwen. Iedereen heeft wel een of meerdere probleemzones die aangepakt kunnen worden. Het is dan ook steeds gewoner geworden om slankmakende kleding te dragen, wat voor figuur je ook hebt.

Materiaal en comfort

Het is erg belangrijk dat corrigerende kleding lekker zit. Hoe mooi je er ook uitziet in shapewear, je mag er geen last van hebben. Goede shapewear is gemaakt van zacht, naadloos en comfortabel materiaal. Het is volledig onzichtbaar onder kleding en het knelt niet. Let er bij het kopen van shapewear wel op dat je de juiste maat kiest. Veel mensen denken dat het corrigerende effect pas optimaal is als je de kleding een maatje te klein koopt. Dit is absoluut niet het geval. Kies dan ook gewoon voor je eigen maat voor de beste pasvorm.

Shapewear per probleemzone

Waar werkt shapewear nu eigenlijk het best en welke gebieden kun je ermee corrigeren? Voordat je afslankkleding gaat kopen wil je natuurlijk graag weten of het voor jou wel het juiste effect heeft. De belangrijkste resultaten van afslankkleding op een rij:

 • Geeft je een slankere buik
 • Zorgt voor een mooie wespentaille
 • Verbergt lovehandles
 • Lift je billen en maakt ze mooi rond en stevig
 • Zorgt voor slankere benen
 • Geeft je een mooie gladde rug
 • Lift je decolleté voor een prachtige volle boezem

Waar moet je op letten bij het kopen van shapewear?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het kopen van shapewear.

Het shape effect

Voor de verschillende probleemzones zijn ook verschillende soorten correctiekleding ontwikkeld. Kijk goed of de shapewear die je wilt kopen voor jou ook het gewenste effect gaat hebben.

Het slimming level

Shapewear is beschikbaar in diverse slimming levels, van licht tot zwaar. Afhankelijk van je figuur en de gelegenheid waar je de corrigerende kleding voor wilt gebruiken kies je voor een milde correctie van een klein probleemgebied of voor een krachtigere shapewear die je figuur echt transformeert.

Je figuur

Vrouwen zijn allemaal verschillend, maar er zijn een aantal figuren te onderscheiden. Wanneer je bijvoorbeeld een appelfiguur hebt zul je gebaat zijn bij een correctie van buik en taille, terwijl je bij een peerfiguur juist je heupen, billen en benen zult willen aanpakken.

Kies de juiste maat

Om te voorkomen dat de shapewear gaat knellen of omrollen is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Kies bij voorkeur je eigen maat, dus nóóit een maat kleiner. Mocht je twijfelen tussen twee maten, kies dan voor de grootste maat.