Logosmall
Logo

DVD Spelers voor in de auto

"Zijn we er al bijna?"....."Ik moet plassen"....."Ik heb dorst"..... Met een DVD Speler in de Auto is dit verleden tijd. De kids zullen zich prima vermaken tijdens elke autorit. "Huh..zijn we er nu al?"

Lees meer ►
Sorteer op:
Geen producten gevonden...

Saaie ritten zijn sinds de komst van de dvd speler in de auto verleden tijd. Genieten van je favoriete film of serie maakt een lange tocht een flink stuk aangenamer. Met de rust op de achterbank kan de bestuurder zich ook nog eens volledig focussen op de weg. Zo komt iedereen met een glimlach op de eindbestemming aan.

De eerste DVD Speler Auto

In 1998 kon het publiek voor het eerst via een portable dvd speler auto films kijken. De eerste DVD speler auto was een 5 inch model met een LCD-kleurenscherm en stereospeakers. Uiteraard is het apparaat niet te vergelijken met een huidige dvd speler auto. Deze was een stuk zwaarder en duurder en daarmee nog lang niet geschikt voor consumenten.  Daarom gaf men de voorkeur aan een dvd speler voor bij de televisie. Toch kwam hier vrij snel verandering in. Veel bedrijven zagen toekomst in de technologie en de markt werd al snel overspoeld met nieuwe spelers. Ook de autobranche plukte de vruchten van de ontwikkelingen. In die tijd hadden de meeste laptops nog geen dvd speler, waardoor films voornamelijk thuis via de dvd speler op de tv werden bekeken. Door speciale beugels te ontwikkelen werd het mogelijk om een portable dvd speler aan de hoofdsteun te koppelen. Zo werd het mogelijk om ook in de auto te genieten van je favoriete film.

DVD hoofdsteun of Portable DVD speler voor in de auto

De eerste portable dvd speler voor in de auto was niet ideaal om te gebruiken, aan de techniek is daarom flink geschaafd in de loop der jaren. Tegenwoordig zijn de modellen een stuk handzamer en is het gebruik van een dvd speler in de auto niet meer heel bijzonder. De apparaten worden multifunctioneel gebruikt en de duurdere modellen beschikken vaak over draadloos internet, bluetooth en andere handige technologieën. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor een auto dvd speler die ook daarbuiten gebruikt kan worden. Sommige modellen hebben namelijk een geheugenslot, wat voor meer functionaliteit zorgt. Door het apparaat los te koppelen gebruik je het dvd scherm in de hoofdsteun als een soort tablet waarop je even een spelletje speelt, muziek luistert, of een boek leest. De mogelijkheden lijken eindeloos, je zult je dus geen moment vervelen.

Het is echter ook mogelijk om dvd hoofdsteun met ingebouwde speler te kopen. Het staat sierlijk en de kans dat het apparaat per ongeluk valt is ook verleden tijd. Het nadeel is echter dat deze dvd speler niet geschikt is om buiten de auto te gebruiken. Daar staat tegenover dat je de dvd speler  altijd in de auto hebt. Voor een chaotisch persoon die vaak spullen vergeet is dit natuurlijk ideaal.

Wat ook een overweging waard is, is de keuze uit het aantal dvd schermen in de auto. Het is namelijk mogelijk om een dvd speler te kopen waarbij je op beiden dezelfde dvd in de auto kijkt. Daarnaast zijn er modellen op de markt waarbij je naar verschillende films kunt kijken. Beide schermen hebben dan elk hun eigen auto dvd speler

Voordelen van een portable DVD speler in de auto

Met een dvd scherm kijk jij in de auto altijd naar de tofste films en series. De keuze is tegenwoordig enorm en ook is een portable dvd speler auto zeer betaalbaar. Het is dan ook niet gek dat veel ouders hun kinderen tijdens een lange rit laten vermaken door een dvd speler met daarbij een scala aan mogelijkheden.

 • Rust in de auto.
  Vooral onderweg naar het vakantieadres is de kans groot dat je kinderen vol adrenaline zitten. Door ze te laten genieten van hun favorieten film zal je zelf ook een stuk kalmer achter het stuur zitten.
 • De beeldkwaliteit is prima. De technologische ontwikkelen hebben een positief effect gehad op het gebruik van de portable dvd speler auto. Je kijkt net als thuis naar haarscherpe beelden op het dvd scherm
 • Voor een instapmodel betaal je vrij weinig.
  Met een budget van € 40 heb je al een dvd speler in je auto. Ook de duurste dvd hoofdsteunen zijn nog relatief betaalbaar, waardoor er een prima prijs/kwaliteitsverhouding is
 • Een dvd hoofdsteun is makkelijk te koppelen.
  Met een simpele klik zet je de speler vast en maak je hem weer los. Daarnaast is het mogelijk een hoofdsteun dvd speler met ingebouwd scherm te kopen
 • Een andere mogelijkheid is het afspelen van luisterboeken op de dvd speler auto.
  Door af te wisselen met films, spelletjes of andere luisterboeken ben je ook nog pedagogisch verantwoord bezig

Nadelen van een portable DVD speler in de auto

Hoewel het kijken van een dvd in de auto tegenwoordig erg makkelijk is, is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn wat de klok slaat. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken welke dvd speler in de auto voor u het meest geschikt is, zeker als u het ook als portable dvd speler gaat gebruiken.

 • Doordat het tegenwoordig mogelijk is om beelden op een hoge resolutie af te spelen zijn de goedkoper modellen niet optimaal. Mede dankzij de lage beeldkwaliteit is het kijken van een volledige film vaker een ergernis dan vreugde.
 • In sommige gevallen heeft de dvd speler een accu of zijn er batterijen nodig. Hierdoor zou je wel beeld wel eens halverwege weg kunnen vallen.
 • Koop je een ingebouwde auto dvd speler hoofdsteun, dan is het lastig om deze ook buiten de auto te gebruiken. Echt portable kunnen we het dan ook niet meer noemen.De juiste dvd speler in de auto kan een lastige keuze zijn. Staar je bij het kopen niet alleen maar blind op de prijs, maar houdt ook rekening met de kwaliteit. Bij een langdurende rit is hoofdpijn wel het laatste dat je wilt krijgen. Wat rest is natuurlijk de hamvraag. Welke dvd kijk jij het liefst in de auto?